Wapse maakt zich klaar voor enerverend dorpsfeest

Het Wapserfeest vindt van 17 tot en met 20 augustus plaats met weer een breed scala aan activiteiten. Het begint altijd met de waardering door de jury voor alle versierde straten. Daar zijn de verschillende buurtschappen doorgaans al weken tevoren mee bezig, wat al jaren voor een grote saamhorigheid zorgt. Donderdagavond wordt een ronde gemaakt door de feestcommissie en de jury.

Vrijdagmiddag staat weer in het teken van de kindermiddag, die ook nu weer in samenwerking met de Ouderraad van de Ten Darperschoele wordt gehouden. ’s Avonds kunnen de bewoners van de buurtschappen hun borst natmaken voor het alleskunnerspel ‘de beste stuurlui’. Of die ook in Wapse aan wal staan, zal de avond uitwijzen. Huis-DJ Marthijn Teunissen zorgt voor muziek, waarna het meezingen geblazen wordt met Ancona. De afsluiter en misschien wel het hoogtepunt van de avond zijn de Beatcrooks. Van dikke beats, feestmuziek, foute meezingers tot happy hardcore en een tandje gekker…

Zaterdagmiddag staat de zeskamp op de agenda, waarna het in de avond na geleverde strijd goed toeven moet zijn in de feesttent met de muziek van de band LEAD! Zondag tenslotte wordt afgesloten met een dorpspicknick, als waren alle inwoners aangespoeld op het feestterrein, en het Wapser kampioenschap Kubb. (Smildeger) RoetDeel sluit het feest voor 2023 af.

Bron: Meppeler Courant

Facebook
Instagram