Wapserfeest 2022 – Programma

Met het typen van de woorden Wapserfeest 2022 bedenken we ons weer dat het laatste echte Wapserfeest alweer in 2019 was. We hadden als feestcommissie toen al uitgezocht dat het Wapserfeest al meer dan 135 jaar bestaat, reden voor een extra groot feest wat nu dus in 2022 gerealiseerd gaat worden.

We beginnen daarom dit jaar al met het feest op donderdagavond, normaal komen we als feestcommissie langs en wordt de straatversiering gekeurd en zitten de buurtschappen vaak gezellig bij elkaar.

Dit jaar nodigt de Feestcommissie alle buurtschappen en Wapsenaren uit om naar het feestterrein te komen voor een heel gezellige avond voor jong en oud.

 JUBILEET is een avond voor alle (oud)inwoners die Wapse en het feest na meer dan 135 jaar een warm hart toedragen en weer eens gezellig willen bijpraten over vroeger of de afgelopen twee jaren onder het genot van eten en drinken op het sfeervol ingericht feestterrein. Doormiddel van opgave voor deze avond maakt u gebruik van de speciale korting op de gerechten die er geserveerd worden. Ook is er deze avond muziek aanwezig en kan de DJ wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van de platen die hij mag draaien. Jubileet begint om 18.30 uur er kan gegeten worden tot 22.00, dansen en drinken mag langer:)

Op de vrijdagmiddag is het weer tijd voor de kindermiddag met leuke activiteiten voor alle kinderen uit Wapse.

Het eerste gedeelte van de vrijdagavond om 18.30 gaan we los met de WAPEX een tocht met opdrachten voor groepen van vier personen rond Wapse. De tijd die je als groep erover doet is belangrijk maar ook het denkwerk is belangrijk voor de deelnemers. Je mag als straat meedoen (uitslag telt mee voor rode draad spel) maar ook als vrienden(innen) groep.

 Als iedereen weer terug is op het feestterrein gaat het feest verder met de band Baby Blue.

De zaterdag staat in het teken van de optocht die in 2020 al op het programma stond, rond de middag start de optocht door Wapse waarna op het feestterrein de uitslag (meetellend voor het rode draad spel) bekend gemaakt zal worden.

Zaterdagavond gaat de band PROOST zorgen dat de beentjes weer los van de vloer komen.

En dan is het alweer zondag de laatste dag van het feest, wat we dan gaan doen houden we nog even voor ons.   

De Feestcommissie