Wapserfeest 2021

‘Wat gaat er gebeuren met het Wapserfeest dit jaar?’, dat is iets wat ons als feestcommissie het hele jaar al bezig houdt. De tijd tikt door en het lijkt inmiddels allemaal beter te gaan met het coronavirus. Velen van u hebben al een prik gehad of krijgen die binnenkort. Toch is er op dit moment nog geen duidelijkheid of we in het derde weekend van augustus met zijn allen een feest kunnen vieren zonder beperkende maatregelen. Eerder dit jaar hadden we al besloten dat de straatversiering en de optocht in 2021 niet doorgaan.

Na overleg met de gemeente en de veiligheidsregio Drenthe hebben we als feestcommissie moeten besluiten dat we ook dit jaar geen tent vol met mensen en een muziekband zullen hebben in het derde weekend van augustus. Het was geen gemakkelijke beslissing, maar we hebben de knoop toch doorgehakt om ook dit jaar geen groot Wapserfeest te houden. Het is helaas niet anders. Wie dit twee jaar geleden voorspeld zou hebben, hadden we heel hard uitgelachen.

Maar betekent dit nu dat er helemaal niks gaat gebeuren in Wapse in augustus? Absoluut niet, we hebben altijd gezegd en beloofd dat we iets gaan organiseren dat passend is binnen de geldende maatregelen. Op dit moment zijn we daar als feestcommissie al druk mee bezig, maar we verklappen nog niets. Wij zullen ervoor zorgen dat we vermaak hebben voor jong en oud tijdens het ‘Kleintje Wapserfeest’ en komen zodra het kan met het programma naar buiten.

Dus Wapsenaren: Houd net als altijd het derde weekend van augustus vrij en hopelijk ontmoeten we elkaar dan weer!

De feestcommissie