Wapse viert uitbundig feest

Wapse – Straatversiering, CO² kanonnen, spellen, koude drankjes, mooi weer, vis, snacks, kermis, hoge bezoekersaantallen, geweldige bands en een hoop gezelligheid. De Feestcommissie van het Wapserfeest had niets meer te wensen over en ook de toegestroomde bezoekers van Wapse en omstreken hebben genoten van een prachtig feest.

Vier dagen lang werd er feest gevierd met als thema ‘Back to the Music’. Al op donderdag zat de stemming er goed in. De buurtschappen hadden weer hun uiterste best gedaan om de straten van Wapse, maar ook zichzelf kleurrijk aan te kleden. Veenhuizen behaalde de eerste prijs, mede door hun uitvoering van de krattenpolka. Country en Western Veenhuizerhof en de hippies uit de Egginkstraat behaalden de tweede en derde prijs.

Het feestterrein was de vrijdagmiddag gereserveerd voor de kindermiddag. In teams werden er verscheidene spelletjes gedaan met en tegen elkaar. Van spijkerbroek hangen tot voetballen tegen de ouders tot knikkers met je voeten uit het water halen. De geslaagde middag werd afgesloten met een patatje en een ritje in de zweefmolen. Rond 19:00 uur stroomde de tent vol. Nadat er nog wat extra stoelen en statafels waren geplaatst kon de Wapser Revue beginnen. Arry Bennen en Johan Noord hadden het stuk vol humor en afwisseling geschreven en geregisseerd. Naast de verschillende sketches werd er gedanst, gezongen en was er een optreden van Blaoskapel de Zendestriekers. Het publiek vond het fantastisch en genoot met volle teugen. Delen van het slotlied (op de melodie van ‘Leef’ van André Hazes jr.) werd nog meermaals gedurende het weekend gezongen ‘in Wa a a apse’. Na de staande ovatie werd met elkaar de tent ruim gemaakt voor de afsluiting van de avond: ‘Tof! Partyband’. Met de vele hits die zij brachten, gingen de voetjes al gauw van de vloer.

Zeskamp

De volgende dag meldden de buurtschappen zich in hun teamkleding voor de zeskamp. Er was een mix van denkspellen en actieve spellen bedacht waarbij de ‘skippybaldans’ (stoelendans met skippyballen in een bak modder) een speciale vermelding krijgt. Het hoogtepunt van de middag was de stormbaan van bijna 50 meter lang. Veldhuizen behaalden de meeste punten gevolgd door Veenhuizen en Egginkstraat.’s Avonds liep heel Wapse en omgeving uit voor ‘The Euros’. De band vermaakte de bomvolle tent en pakte uit met goede muziek, CO² kanonnen, vuur en confetti. DJ Martijn Theunissen nam het slotdeel van de avond voor zijn rekening en zorgde er met de veelheid aan herkenbare muziek voor dat de dansvloer tot in de kleine uurtjes gevuld bleef.

Korte nacht

Na een korte nacht maakte Wapse zich op voor de traditionele brunch. De geuren van heerlijk brood, zuivel, soep, kroketten, eieren, koffie en thee vulde de goed gevulde tent. Aansluitend maakte de buurtschappen zich gereed voor het tonnetje steken. Veldhuizen bleef het langst droog en belandde wederom op de eerste plek gevolgd door Rollestraat en Egginkstraat. Na dit laatste onderdeel kon de balans opgemaakt worden voor het rode draad spel. De punten van alle (spel)onderdelen werden bij elkaar opgeteld. Veldhuizen had met de winst op de laatste twee onderdelen een grote inhaalslag gemaakt en werd dit Wapserfeest bekroond tot winnaar. De Egginkstraat en Veenhuizerhof sloten de top drie.

Orkest Butterfly nam tot slot het stokje over om het feest swingend af te sluiten. Traditiegetrouw werd de feestcommissie aan het eind van de avond bedankt voor hun inzet met het toezingen van het ‘You’ll never walk alone’. Wapse kijkt terug op een geweldig mooi feest en heeft nu al zin in het derde weekend van augustus van 2019. Foto’s, filmpjes en uitslagen van het weekend zijn te vinden op www.wapserfeest.nl.

Vind je dit leuk? Deel het dan!