Wapse in de file voor première dorpsfilm

In samenspel met de geldende maatregelen hebben de inwoners van Wapse dit weekeinde feest gevierd. Dit jaar zonder feesttent, maar wel met allerlei activiteiten en gezelligheid.

Wat had de feestcommissie er op gehoopt dit jaar weer een feest als vanouds te kunnen organiseren. De persconferenties werden allen gevolgd, maar uiteindelijk moest er toch worden besloten opnieuw een alternatief feestweekend te organiseren. De bestuursleden waren hier al op voorbereid en hadden een tweede draaiboek klaar. Op de donderdag werd de vlaggen uitgehangen en startten verschillende buurtschappen met een samenzijn met eten. Een dag later stond de Kindermiddag op het programma. In teams werd er tijdens verschillende spellen tegen elkaar gestreden. Na de pauze verzorgde muziekvereniging VCE Westerveld een muziekworkshop. De kinderen konden kiezen voor trompet, saxofoon, een djembé of voor zang. In groepjes werd er een lied ingestudeerd die uiteindelijk vol enthousiasme gezamenlijk werd uitgevoerd voor de aanwezigen. De geslaagde middag werd afgesloten op een echte stormbaan.

Trektocht

Toen de schemering werd ingezet verzamelden de eerste groepen zich op het feestterrein voor de trektocht. In geblindeerde bussen werden zij vervoerd en ergens in Wapse gedropt. Via een avontuurlijk pad met puzzels liepen de groepen in de bijna volle maan weer richting het startpunt. Toen de volgende ochtend de vertrouwde klanken van ‘der alte Dessauer’ door Wapse galmden, wisten de inwoners dat het tijd was om klaar te maken voor het Wapser Kampioenschap KUBB. Sommige teams hadden geïnvesteerd in echte teamkleding, anderen hadden als voorbereiding zelfs getraind. Het werd een gezellige en fanatieke middag.

Nieuwe dorpsfilm

’s Avonds gebeurde er iets in Wapse wat eigenlijk nooit voorkomt: file! Zelfs de bewoners waarvan de tuinen grenzen aan het feestterrein stonden in deze optocht te wachten tot ze met hun voertuig het terrein op konden. Iedereen was razend benieuwd naar de nieuwe dorpsfilm die werd getoond in de drive-in bioscoop. Zo’n drie jaar lang zijn de verenigingen, activiteiten en inwoners van Wapse gevolgd en gefilmd door Jos Genemans, Abel de Vries en Aaldert Barelds. Van de aanwezige 150 bezoekers kregen zij een luid applaus en claxonconcert voor hun inzet. De feestcommissie bezorgden bittergarnituur en drankjes aan de auto, zodat iedereen onbezorgd kon genieten van de film. In de pauze was er een verloting met mooie prijzen die door diverse ondernemers uit Wapse en omstreken zijn aangeboden.

Geslaagd feestje

Zondagmorgen werden de fietsbanden opgepompt en de acculaders gecontroleerd voor de Oriëntatietocht. Door het maken van opdrachten konden de deelnemers de weg vinden. Daarnaast waren er onderweg letters te vinden die uiteindelijk de zin ‘Wapse zonder tent en band’ vormden. Maar ondanks dat de tent en de band ontbraken, kijkt de feestcommissie terug op een geslaagd weekend waar er toch met elkaar een Wapserfeest is gevierd.