Wapse houdt een extra groot tegoed!

TEKST DE WESTERVELDER | FOTO GERRIT BOER

Traditioneel vieren de inwoners van Wapse het 3e weekeinde van augustus groot feest. Door het coronavirus bleef het dit jaar oorverdovend stil in het dorp. Althans…

Massaal feestvieren zat er dus niet in dit jaar. Daarom maakte het bestuur van het Wapserfeest zaterdagmiddag een rondgang door het dorp en de verschillende buurtschappen. Op elf plaatsen werd een kwartiertje staande gehouden om ijs uit te delen aan wie maar wilde. En de traktatie vond gretig aftrek, want er werden bijna 500 ijsjes uitgedeeld.

Voorzitter Johan Moes van de organisatie van het Wapserfeest, die op het laatste moment nog wat ‘extra lawaai’ had geregeld in de vorm van draaiorgel Grote Dorus uit Wolvega, genoot van de grote belangstelling. „Mooi om te zien dat er in verschillende straten en buurtschappen ook allerlei activiteiten waren georganiseerd dit weekeinde. Zo waren er straatfeesten met barbecue, een beachvolleybaltoernooi op Kalteren en werd er zondag op Veenhuizen een brunch gehouden. Klaarblijkelijk misten dus meer mensen het Wapserfeest.”

Groot feest

In Wapse zou dit jaar extra groot feest gevierd worden omdat al verschillende jubilea van het Wapserfeest onopgemerkt voorbij waren gegaan. „Dat pakken we volgend jaar gewoon weer op”, zo zegt Moes. „Wapse houdt dus een extra groot Wapserfeest tegoed van ons. Laten we in ieder geval hopen dat we dan weer feest mogen vieren zonder coronabeperkingen.”